Културни забележителности

В землището на с.Лик се нимират забележителностите "Старо землище", "Градище", "Винеграда", "Ветрен", могили и калета.  

  Село Лик е богато на природно - географски забележителности. Още в протокол № 55 / 1939 г., изпращан до Държавен архив - гр. Враца, се споменава, че в периода 1926 г. - 1927 г. землището на селото разполага с 8 чешми и кладенци, като всеки от тях носи свое, уникално име - Келав кладенец,  Петкина пишура, Руньовски кладенец и други.


За Келав кладенец се твърди, че водата му е лековита и лекува кожни заболявания - кели, обриви, пъпки, а така също и стомашно - чревни заболявания. Оттам е и името му - "Келав кладенец".


"Салтирето" - това е местност, свързана с многото камъни, които има там. Салтирка - вид объл камък. Освен това тази местност е от стратегическо значение, защото някога през нея е минавал главният път за Орхание /дн. Ботевград/.


"Плачковица" - местността носи името си от времето на османското владичество, когато турците са идвали за кръвния данък. Майките, изпращайки рожбите си, много са плакали и са се погубвали от мъка. По-късно с тази местност се свързва идването на чумата, която е отнела животите на много хора.
Дълбок Грънчаревец - тип пещера, дупка, много дълбока, откъдето е и името й. До нея също тече естествен водоизточник. Покрай нея също е минавал пътя за Орхание.


Други забележителности: Ланджова дупка, Вълчи вир, Добрилов камък, Белилката.